بازی بادکنک خشم: برای تخلیه خشم در کودکان

یکی از بازی هایی که برای کنترل و تخلیه خشم در بازی درمانی به کار می ­رود، بازی بادکنک خشم است. دراین بازی کودکان چگونگی تخلیه خشم خود را بدون آسیب و آزار دیگران می ­آموزند. اگر کودک یاد نگیرد که خشم خود را تخلیه کند و آن را سرکوب کند، منجر به بروز مشکلات روانی در آنها می­ گردد. خشم یکی از احساسات طبیعی در انسان است و سرکوب کردن آن  منجر به بروز مشکلات روانی زیادی می ­گردد. خشم سرکوب شده در نهایت به نوعی بروز خواهد کرد و ممکن است فرد به خود یا دیگران آسیب برساند. در این بازی به وسایل چندانی نیاز نیست و تنها با چند بادکنک بازی انجام می­ شود. برای شروع بازی ابتدا درمانگر بادکنک را به کودک می­ دهد تا باد کند. سپس در آن را بسته و برای کودک توضیح می­ دهد که بادکنک شبیه بدن ماست و هوای داخل آن هم مثل خشم و عصبانیت ماست. سپس درمانگر از کودک می­ خواهد تا بادکنک را بترکاند و دوباره برای کودک توضیح می­ دهد که وقتی خشم درون ما نیز منفجر شود سبب آسیب رسیدن به ما و دیگران می­ شود. بنابراین ما باید دنبال راه بهتری برای خالی کردن هوا یا همان خشم پیدا کنیم. کودک باید دوباره بادکنکی دیگر را باد کند و این بار سر بادکنک بسته نمی­ شود بلکه کودک با دست آن را نگه می­ دارد. درمانگر از کودک می­ خواهد تا به آرامی هوای داخل بادکنک را خارج کند. خارج شدن هوای داخل بادکنک همراه با صدای سوت آرامی است که برای کودک خوشایند است. در این هنگام درمانگر از کودک می­ پرسد بادکنک کوچک شد یا نه؟ آیا بادکنک منفجر شد و دیگران از صدای آن ناراحت شدند؟ آیا فکر نمی­ کنی که این راه بهتری برای خارج کردن خشم درون بادکنک است؟ درمانگر ادامه می ­دهد که ما هم وقتی عصبانی می ­شویم، خشمی در ما جمع می­ شود درست مانند هوای داخل بادکنک! در این هنگام ما به دو شکل می­ توانیم خود را تخلیه کنیم: اول اینکه با داد و فریاد مثل بادکنک خود را منفجر کنیم و هم خود و دیگران آسیب برسانیم و یا می ­توانیم به آرامی خشم­مان را خالی کنیم تا خودمان و بقیه دچار آسیب و ناراحتی نشوند. در ادامه درمانگر راه های مدیریت خشم و نحوه تخلیه مناسب آن را به کودک می­آموزد. مثلا در یکی از روشها به او می­آموزد وقتی عصبانی شدی، به جای داد و فریاد زدن، اول 5 تا نفس عمیق بکش تا آرام شوی و سپس دلیل خشم خودت را بگو.

منبع:

سهرابی شگفتی، نادره (1390). روشهای مختلف بازی درمانی و کاربرد آن در درمان اختلالات رفتاری و هیجانی کودکان. مجلهروشها و مدلهای روانشناختی، سال اول، شماره چهارم.

Bratton,S.C., Ray,D., Rhine, T., & Jones, L. (2005). The efficacy of play therapy with children: A meta-analytic review of treatment outcomes. Professional Psychology: Research and Practice, 36, 376-390.

Ray, D., Schottelkorb, A., & Tsai, M-H. (2007). Play therapy with children exhibiting symptoms of Attention Deficit Hyperactivit DisorderInternational Journal of Play Therapy, 16, 95-111.

[1] Bratton, Ray, Rhine & Jones


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : بادکنک ,کودک ,بازی ,تخلیه ,درمانگر ,آسیب ,هوای داخل ,داخل بادکنک ,play therapy ,برای کودک ,وقتی عصبانی ,بروز مشکلات روانی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وبلاگ شخصی همایون سلحشور فرد Geoff طراحی سایت ، سئو ،تبلیغات در گوگل فروشگاه رزیتا ♬♫ صَـבرآ کـوچـولــوے פֿـآلـﮧ ♫♬ بندر بستانو چرک نویسی برای من دبستان حضرت رقیه (س) خوی Dawn